Mister Spex gebruikt cookies. Als u verder surft, gaat u akkoord met deze voorwaarden.

Glasheldere keuze: glazen die aansluiten bij uw behoeftes

Niet alleen zonnebrillen zelf zijn bijzonder divers, ook de glazen zijn verkrijgbaar in allerlei varianten. Ze verschillen bijvoorbeeld in kleur, coatings en – als ze een oogafwijking moeten corrigeren – brekingsindex.

Zonnebrillen-glazen

Om te bepalen welk glas het beste bij u past, moet u allereerst helder hebben aan welke eisen uw zonnebril moet voldoen.

Tip: de belangrijkste functie van een zonnebril is uv-bescherming. Welke eigenschappen een zonnebril moet hebben om u te beschermen tegen de zon, leest u in onze uv-bescherming expert.

Inhoud


Voor welke glaskleur kunt u het beste kiezen?

Zonnebrillen en glazen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren. Sommige glastinten zijn geschikter voor bepaalde situaties dan andere. Zo zijn grijze glazen bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik want ze beschermen de ogen tijdens verschillende weersomstandigheden. Grijze glazen geven kleuren bovendien erg waarheidsgetrouw weer, waardoor ze bijzonder geschikt zijn om mee auto te rijden.

Grijze glazen beschermen de ogen tegen verschillende weersomstandigheden en zijn daarom erg geschikt voor dagelijks gebruik. Ze geven kleuren bovendien erg waarheidsgetrouw weer, waardoor er goed mee autogereden kan worden.
Groene glazen geven kleuren eveneens heel natuurlijk weer. Ze maken een contrastrijk zicht mogelijk tijdens donkere lichtomstandigheden.
Ook bruine glazen zijn geschikt voor dagelijks gebruik. Dankzij het subtiele roodaandeel, wordt diepte goed waargenomen. Ook kleuren worden waarheidsgetrouw weergegeven. Bruine glazen zijn met name geschikt tijdens zonnige of gedeeltelijk bewolkte dagen.
Gele glazen zijn met name wenselijk als er sprake is van moeilijke lichtomstandigheden zoals mist of schemering. Bovendien filteren ze blauw licht van elektronische apparaten en voorkomen daardoor dat de ogen snel moe worden.
Rode glazen bieden een bijzonder contrastrijk zicht. Zon, sneeuw of bewolking: u neemt uw omgeving optimaal waar.
Met blauwe glazen ziet u goed tijdens mist of in de sneeuw, en als er sprake is van geringe lichtintensiteit. Voor het verkeer zijn ze niet geschikt.Welke tinten passen bij uw wensen?

Naast uv-bescherming en kleur verschillen glazen op allerlei andere punten. Welke kenmerken zijn bijzonder geschikt voor uw ogen en behoeftes? In de volgende secties beantwoorden we deze vraag.

Zonnebrillen met verspiegelde glazen

Verspiegelde glazen beschermen de ogen tegen lichtreflecties. Licht dat op de glazen valt, wordt namelijk als spiegeling teruggekaatst. Dat is met name prettig tijdens de wintersport of aan zee, want daar zijn de reflecties door sneeuw en water bijzonder sterk.

Clubmaster RB 3016
Naar de verspiegelde zonnebrillen

Zonnebrillen met verloopglazen

Verloopglazen zijn donker in het bovenste deel en worden naar beneden toe steeds lichter. Dat maakt ze bijzonder geschikt voor het autorijden want het dashboard, stuur en de koppeling kunnen goed worden gezien.

Ashley 2023 003
Naar de zonnebrillen met verloopglazen

Gepolariseerde zonnebrillen

Gepolariseerde glazen zijn bijzonder praktisch als er sprake is van een nat wegdek, sneeuw of licht zand. Ze verminderen reflecties en zijn daardoor erg geschikt voor het autorijden of outdoor activiteiten. Glazen met polfilters zijn echter minder geschikt voor het lezen van gps-systemen. Lcd-schermen kunnen namelijk zwart worden waargenomen.

Gepolariseerd

Vergelijking: zonder polfilter vs. met polfilter

Zonder polfilter:
Vergelijking: zonder polfilter vs. met polfilter
Met polfilter:
Vergelijking: zonder polfilter vs. met polfilter Naar de gepolariseerde zonnebrillen

Zonnebrillen op sterkte

Bestelt u bij Mister Spex een zonnebril op sterkte dan heeft u de keuze tussen verschillende tinten en coatings. Bovendien hebben we drie verschillende glaspaketten voor u samengesteld.

Tinten & coatings

 • Eenvoudig getinte glazen zijn beschikbaar in het bruin, grijs en groen. Ze garanderen een onvertekende kleurwaarneming en zijn erg geschikt voor het dagelijks gebruik en autorijden.

 • Heeft u een zonnebril op sterkte nodig maar wilt u dat de glazen hun originele kleur behouden, dan is dat bij veel van de modellen mogelijk. Stel de filter in het linker navigatiemenu in op ‘’glazen in originele tint’’.

 • Ook uw zonnebril op sterke kan voorzien worden van gepolariseerde glazen. De glazen zijn verkrijgbaar in het bruin, groen of grijs.

 • U kunt ook kiezen voor meekleurende (fototrope) glazen in het bruin, grijs of groen. Deze glazen worden donkerder bij toenemende uv-straling. Bent u binnen of na zonsondergang buiten, dan worden de glazen weer lichter. Over het algemeen duurt het lichter worden iets langer dan het donkerder worden. Lees hier meer over in onze meekleurende brillen expert.

 • Het lotuseffect is een water- en vetafstotende laag op de glazen die het reinigen van de zonnebril vergemakkelijkt.

 • Naar de zonnebrillen op sterkte

Correctieglazen

Standaard

 • Kunststoffglas mit einem Brechungsindex von 1,5

 • Inklusive UV-Filter, Superentspiegelung und Hartschicht-Veredelung

 • Geeignet für Werte bis ± 2dpt

Comfort

 • Dünnes Kunststoffglas mit einem Brechungsindex von 1,6

 • Inklusive UV-Filter, Superentspiegelung und Hartschicht-Veredelung

 • Inklusive schmutzabweisender Schicht

 • Geeignet für Werte zwischen ± 2dpt und ±4dpt

Premium

 • Extra dünnes Kunststoffglas mit einem Brechungsindex von 1,67

 • Inklusive UV-Filter, Superentspiegelung und Hartschicht-Veredelung

 • Inklusive asphärischem Schliff

 • Geeignet für Werte ab ±4dpt

Hoe groter de oogafwijking, hoe dikker het glas. Bij hoge correctiewaarden raden we u dan ook aan om uw zonnebril van comfort- of premiumglazen te laten voorzien. Vul uw waarden online in en wij bevelen een passend glaspakket aan.


Tip: Veel zonnebrillen kunnen worden voorzien van multifocale glazen. Om een passend model te vinden, geeft u bij de filterfunctie aan: "voor multifocale glazen".

Tot slot

Voor welke glazen u kiest, hangt af van verschillende factoren. Of u nu bij- of verziend bent, de zonnebril draagt als accessoire of ermee wilt sporten: voor iedere gelegenheid is een passend model verkrijgbaar. Bedenk vóór aanschaf wat de glazen moeten kunnen en vraag advies aan onze klantenservicemedewerkers.


Dit vindt u mogelijk ook interessant:

> Kleur & stijl: een passend frame voor uw gezicht
> Vorm: een passend frame voor uw gezicht
> Materiaal: materiaal dat aansluit bij uw behoeftes


Vragen?

Neem contact met ons op via:
service@misterspex.nl

Of bel gratis naar:
0800 380 06 77

Was deze informatie nuttig voor u?

 • Gratis Advies 0800 380 06 77
 • Gratis bezorging va. 39 €
 • 30 dagen retour
 • Inclusief kwaliteitsglazen**

* Totaal van de reguliere shop prijs voor brilmontuur en de aanbevolen verkoopprijs (AVP) voor twee superontspiegelde Starvision enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt.

** Bij elk montuur zijn al superontspiegelde enkelvoudige kunststof glazen (brekingsindex 1,5) incl. hard-coating verkrijgbaar op sterkte (Sph). + 6.0 / -6.0 dpt; Cil. + 2.0 / -2.0 dpt bij de prijs inbegrepen.

De doorgestreepte prijs zonder AVP is de standaard verkoopprijs van Mister Spex.